Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

kdo jsme?

Na těchto stránkách se vypráví o „nás“.

Jsme dva lidé, kteří spolu kráčejí část svých životů.
Dělí a spojují nás role otce a syna.
Dělí nás věk a zvolna slábnoucí všeobecný zvyk přisuzovat starším větší moudrost.
Spojuje nás ochota otevírat víc a víc svobodu ruku v ruce s odpovědností za své kroky v ní.
Spojuje nás ochota zkoušet věci, které nejsou zaběhlé, „normální“, společností samozřejmě přijímané.

Jsem Olda, víc než půl století mladý a čerstvě průvodcem svému synovi. Podepsal jsem listinu, která mě povýšila nad prostého rodiče – převzal jsem zodpovědnost za jeho vzdělávání.

Jsem ve spojení s místní domškoláckou skupinkou.

Rád bych podporoval svobodné a odpovědné rozhodování dětí a jejich rodičů, rád bych pomohl nesmělým či začínajícím domácím školákům, rád bych se stal průvodcem-„učitelem“ v takové míře, jak budu schopný vnímat skutečné hluboké potřeby dětských duší…

Více se o mě můžete dozvědět na stránce OldrichHlavacek.Cz.

olda@stripkyskolactvi.cz

Jsem Tom. Od února 2024, tedy druhého pololetí svého osmého ročníku, jsem domácím školákem. Od května 2024 jsem domácím školákem ve Svobodné škole Arktur. Více se o mě můžete dozvědět na stránce TomHlavacek.Cz.

tom@stripkyskolactvi.cz

Zůstáváme ve spojení s původní školou, otevřeni ke sdílení získávaných vjemů a zkušeností. Tomova dnes už bývalá škola nemá bohaté zkušenosti s domácími školáky, takže se učíme nové věci všichni. Postupně, vlastně velice rychle, jsme se od původní školy vzdálili a chceme jít o kousek dál.

Není tajné, jak se jmenujeme, kde bydlíme, kde je škola, kterou Tom navštěvoval. Ale nepovažuji to za podstatné pro zde uveřejňované střípky úvah, dojmů a vjemů.

Zobrazení: 18